Μπορώ να βγάλω χρήματα από το YOUTUBE;

Μπορώ να βγάλω χρήματα από το YOUTUBE;

Μπορεί κάποιος να βγάλει αρκετά χρήματα για να ζήσει από το Youtube;Είναι μια ερώτηση που στην κρίση που διανύει η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους στόχους κάθε υποψήφιου ερασιτέχνη ή μη σκηνοθέτη.
Ακούμε όλοι ιστορίες, που πολλές είναι αλήθεια για χιλιάδες ευρώ που κερδίζουν κάποιοι το μήνα και δεν είναι ψέματα,
Ας δούμε μερικά παραδείγματα από τους Stars του Youtube που ενώ ίσως δεν τους έχετε ακούσει είναι πασίγνωστοι στο εξωτερικό αλλά και παραδείγματα από videos που έκαναν πλούσιους τους ιδιοκτήτες τους :
Κανονικά απαγορεύεται να ανακοινώνονται τα χρήματα που κερδίζουν οι Youtubers αλλά οι «The New York Times» βρήκαν ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν.  Το παρακάτω video  «David After Dentist» έχει κερδίσει περίπου $100,000 από διαφημίσεις.

Με λίγα λόγια έβγαλε 1$ ανά 1000 views. O πιο εύκολος τρόπος για να δείτε πόσα χρήματα κέρδισε ένα video είναι να αφαιρέσετε 3 μηδενικά από τα views που θα δείτε στα στατιστικά.

Πόσα κέρδισε ο PSY από το» Gagnam Style»;

Το πιο επικερδές μουσικό video στην ιστορία του Intenet έβγαλε συνολικά σύμφωνα με υπολογισμούς 2.000.000$ για δύο δισεκατομμύρια προβολές.

 

Το μεγάλο αστέρι του Youtube, o PewDiePie

O PewDiePie διαθέτει στο κανάλι του 25 εκατομμύρια subscribers που είναι φανατικοί των videos του. Είναι ο καλύτερα αμειβόμενος Youtuber με κέρδος περίπου $825,000-$8.47 εκατομμύρια ανά έτος. Η διαφορά είναι μεγάλη γιατι τον τελευταίο χρόνο έγινε μια μεγάλη μείωση στα χρήματα από διαφημίσεις που επιστρέφονται στους δημιουργούς video.

Είναι εύκολο να βγάλω χρήματα από το youtube;

Με απλά λόγια, όχι.. δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν ασχοληθείς με ελληνικά θέματα και γλώσσα καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει να το δουν ΟΛΟΙ όσοι κατοικούν στην Ελλάδα για να βγάλεις κάποια χρήματα.
Αν ασχοληθείς με viral videos που θα κάνουν πολλές προβολές στο εξωτερικό έχεις κάποιες πιθανότητες αλλά και τρομερό ανταγωνισμό. Ακόμη και κάποιο video να γίνει δημοφιλές θα πρέπει να βρίσκεις συνέχεια και άλλα θέματα να προωθήσεις για να ανανεώνεται το κανάλι σου.

Χάρης Γρηγορέλης
Graphic Designer

4187 Σύνολο 2 ΣήμεραShare :

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.