Πως θα κάνω γνωστά τα προϊόντα μου;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει όποιος ασχολείται με την παραγωγή -πώληση είναι η γνωστοποίηση των προϊόντων του πέρα από την κλασσική μέθοδο, βιτρίνα, πωλητές κλπ.
Οι εποχές έχουν αλλάξει…. και το «παιχνίδι» παίζεται πλέον διαφορετικά.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος στην εποχή του διαδικτύου είναι τα εξής:

Παραγωγή προωθητικού υλικού.

Δεν σημαίνει απαραίτητα φυλλάδια κλπ. αλλά οπωσδήποτε όμως κείμενα και φωτογράφιση προϊόντων επαγγελματικού επιπέδου ώστε να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια. Απαραίτητη βέβαια η εταιρική ταυτότητα.


Κατασκευή ιστοσελίδας

Έχει πλέον αντικαταστήσει τα φυλλάδια, door to door κλπ σε μεγάλο βαθμό. Στα πλεονεκτήματα της ιστοσελίδας η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην πληροφορία μας και η δυνατότητα προώθησης μέσω άλλων καναλιών. Δύσκολα κάποιος θα στείλει σε υποψήφιο πελάτη τον ακριβό κατάλογο με folder και έντυπα αν δεν πρόκειται για χοντρική.

 

Τρία είναι τα βασικά κανάλια προώθησης υπηρεσιών – προϊόντων στο ιντερνετ.

Ανάλογα το προϊών οι τρόποι προώθησης είναι:

Newsletter. Δηλαδή email με μορφή ιστοσελίδας και διαφημιστικού μηνύματος. Προϋπόθεση οτι έχουμε συλλέξει με κάποιο τρόπο τις ηλεκτρονικές δ/νσεις των ανθρώπων που μας αφορούν.
Βελτιστοποίηση – διαφήμιση στην Google. Η Google ως η πιο μεγάλη μηχανή αναζήτησης μπορεί να ανεβάσει στην κατάταξη της μια ιστοσελίδα ή να την στείλει στα τάρταρα… να την κάνει ανύπαρκτη δηλαδή αν δεν ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις. Αν αναζητούν τα προϊόντα σας και δεν εμφανίζεστε στα πρώτα 10 έχετε πιθανότητα να σας βρει το 10% αυτών που ψάχνουν. Αν χρειάζεστε αυτή την υπηρεσία η ονομασία της είναι SEO (search engine optimization) και υλοποιείται από εξειδικευμένους ανθρώπους. Προϋπόθεση και η ιστοσελίδα σας να πρέπει να έχει φτιαχτεί με αυτή την δυνατότητα.
Social Media – Facebook. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μας δείχνουν ότι η διείσδυση του Facebook στην Ελλάδα είναι 35% σε σύγκριση με τον πληθυσμό της χώρας και 75% σε σχέση με τον αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου. Ο συνολικός αριθμός των χρηστών FB στην Ελλάδα φθάνει τους 3.700.000 και εφόσον μπορούμε να επιλέξουμε ακριβώς αυτούς που θέλουμε να δουν την διαφήμισή μας τότε είναι το πιο στοχευμένο. Προϋπόθεση να έχουμε φτιάξει επαγγελματική σελίδα σε αυτό ώστε να έχουμε στατιστικά στοιχεία και να προωθούμε με διαφήμιση τα προϊόντα μας.
Γενικά η προώθηση των υπηρεσιών – προϊόντων μας πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά από την αρχή και με γνώμονα όλα τα παραπάνω. Βρείτε έναν επαγγελματία που μπορεί να σας συμβουλέψει και να δημιουργήσει τα πάντα σωστά. Πριν επιλέξετε ακούστε 2-3 και μην βάζετε απαραίτητα κριτήριο την τιμή. Ο σωστός συνεργάτης θα σας φέρει πελάτες και πωλήσεις. Θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας.
Ξανασκεφτείτε σοβαρά την επιλογή ενός ανιψιού, ξαδέλφου κλπ που «ξέρει από αυτά». Θα σας κοστίσει πολύ σε χρόνο, κακές επιλογές και ξαναστήσιμο όλης της διαδικτυακής παρουσίας σας.

Για οποιαδήποτε απορία θα χαιρόμασταν να επικοινωνήσετε μαζί μας.
photo by http://www.deviantart.com/art/The-Desperate-Man-334964040

Χάρης Γρηγορέλης
www.eikosi.gr

[contact-form-7 404 "Not Found"]
4436 Σύνολο 2 ΣήμεραShare :

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.