Ολογράμματα: Έτσι θα είναι το κοντινό μέλλον.

Ολογράμματα: Έτσι θα είναι το κοντινό μέλλον.

H Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα video στο οποίο παρουσιάζει μια νέα τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας ή ενισχυμένης πραγματικότητας.
Η μετάφραση του όρου augmented reality, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί στα ελληνικά. Φορώντας λοιπόν ειδικά γυαλιά, ο χρήστης μπορεί να προβάλει στο φυσικό περιβάλλον ολογράμματα και να αλληλεπιδράσει μ’ αυτά. Κανονικά δεν θα μας απασχολούσε στο motomag αυτό το θέμα, αλλά το video καταπιάνεται σ’ ένα σημείο με την ιδέα που έχει η Microsoft για το πώς θα σχεδιάζονται οι μοτοσυκλέτες στο μέλλον. Αν είναι στο μέλλον να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, προτιμάμε να μην εξελιχθούμε άλλο!
Εκπληκτική η τεχνολογία αυτή, αν και αρκετά μακρινή μέχρι να υλοποιηθεί σωστά, και παρόλο που η Microsoft δεν είναι η πρώτη (έχει προηγηθεί η Magic Leap με τις πλάτες της Google) της αξίζουν συγχαρητήρια για την παρουσίασή της. Μπορεί ν’ απλοποιεί εκατοντάδες φορές τα πράγματα σ’ αυτό το video, και να κακοποιεί ένα Ninja ZX-6R, αλλά είναι εντυπωσιακό να βλέπεις πώς θα γίνεται η αλληλεπίδραση με τους υπολογιστές στο μέλλον.

4804 Σύνολο 4 ΣήμεραShare :

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.